Velokar in de binnensteden

Steeds meer gemeenten sluiten de binnenstad delen van de dag af voor een groot deel van de busjes en vrachtwagen. Oudere diesel vrachtwagens en transportbussen  komen in sommige steden de binnenstad helemaal niet meer in. Een uitzondering wordt gemaakt voor elektrische transportvoertuigen en hoogstnoodzakelijk verkeer. Gelukkig zijn er oplossingen. Wijnleverancier Delicia wijnen heeft met de Velokar 24/7 toegang tot de binnenstad.

De binnenstad groener en veiliger

De paaltjes in de binnenstad geven het signaal al af. De binnenstad moet zo veel mogelijk voor de voetgangers en fietsers blijven. In de rustige tijden kunnen transportbusjes en vrachtwagens met een pasje nog wel de binnenstad in. In de middaguren is dat veelal niet meer mogelijk. De paaltjes zijn voor de Velokar geen probleem. Met een maximale breedte van 98cm past de Velokar met gemak tussen de paaltjes.

Levering van wijn aan de horeca

Delicia wijnen uit Nijmegen is een wijnleverancier voor horeca en particulieren. Eigenaar Gil Xavier zocht een oplossing voor de levering van de dozen met wijn aan de horeca op een groene en efficiënte manier. Gill: ‘Met alleen de bakfiets moest ik vrij veel heen en weer fietsen tussen het magazijn en de binnenstad. Met de Velokar kan ik veel meer meenemen in een enkele  rit’. De Velokar kan behoorlijk wat dozen wijn meenemen. Het gewicht is uiteindelijk de beperkende factor en niet het volume. Gil vertelt :” Het is super dat de kar orde oplooprem meeremt, zeker als ik vrij stijl naar beneden ga’  Gil is erg enthousiast over de Velokar, maar heeft ook enkele punten van kritiek : ‘Sommige medeweggebruiker moeten nog wat wennen aan de totale lengte van bakfiets en de Velokar. Het vlaggetje is zeker aan te raden’ . Gil vervolgt : ‘Ik ziet veel voordelen in een Velokar met elektrische ondersteuning. Ik belaad de Velokar nu ook wel met maximaal gewicht”

Gil succes met je mooie bedrijf. Je maakt de binnenstad net weer wat groener en leefbaarder. We hopen over een tijdje te proosten op de elektrisch aangedreven Velokar.