Dat het inzetten van de Velokar een duurzame manier is van het vervoeren van goederen is een ‘ no-brainer’ Een branche waar het ook op een andere manier om groen gaat is de groenvoorziening. Voor hoveniers, landschapsbeheerders en gemeentes is de Velokar een goede aanvulling en mogelijke vervanging van een deel van het wagenpark.

De meeste hoveniers hebben een of meerdere transportbussen met een aanhanger voor het vervoer van bijvoorbeeld grasmaaiers, gereedschap, kettingzagen, ladders of grotere machines. Daarnaast wordt de laadbak of de aanhangwagen ingezet voor zaken als het aan- en afvoeren van planten, grond of bomen. Voor het vervoer van  grond of een graafmachine komt een fietskar niet snel in beeld, maar veel past wel op een grote fietskar. Een fietskar zal niet altijd een volwaardig alternatief zijn voor een auto of bus met aanhanger, maar het kan ritjes besparen in bepaalde seizoenen en bij bepaalde werkzaamheden.

Wat kan er op de Velokar dan zoal mee : Een hark, schop, klein gereedschap, de heggenschaar, het groenafval, de planten en de grasmachine. Zeker in de drukke steden scheelt het veel gedoe met het parkeren en de toegang tot de binnenstad. Bij de aanbesteding voor het groen onderhoud op grote bedrijventerreinen is de duurzaamheid score ook steeds vaker een belangrijk aspect in het besluitvormings traject. Zeker is dat de inzet van een kar zoals de Velokar ook zeer positief zal worden ontvangen door het publiek. Gratis reclame voor je bedrijf of instelling.

Mogelijk hebben ook niet elke werknemers het geschikte rijbewijs voor een grote transportbus. Met de velokar kunnen deze medewerkers ook makkelijker zelfstandig op pad.

Hoe moet de ideale opbouw van de kar er dan uitzien? We denken graag met je mee voor de ideale opbouw voor elke specifieke situatie.