De Velokar is wendbaar en beweegt zich zeer goed in de drukke binnensteden. Door het grote laadoppervlak kan er behoorlijk wat volume op de kar. Dit sloot perfect aan bij de wensen van Kartop uit Hengelo. Kartop ontzorgt ondernemers op het gebied van opslag en afvoer van karton en oud papier. Via een Kartbag en bijbehorende Kartcollector pak je al je karton efficiënt en zeer snel samen, waardoor het restkarton minder ruimte in beslag neemt. In Hengelo( OV) draait ook een pilot om de pakketten op flexibele momenten op te halen, zodat je snel en gemakkelijk van het kartonafval af kunt komen.

Kartop zocht naar een duurzame manier om het karton op te halen bij de ondernemers en naar een verzamelcontainer te brengen, net buiten de binnenstad. Ze kozen voor de Velokar en bouwde daar een custom-made opbouw op. Op deze manier konden ze een groot volume karton achter de fiets vervoeren. De Velokar voor Kartop is in staat op een efficiënte manier door de binnenstad te bewegen en heeft toegang tot soms smalle steegjes. Soms koppelen ze de kar even af, en bewegen de kar lopend. Naast efficiënt en goedkoop is de Kartop ook een mooie blikvanger en een goed voorbeeld van verduurzaming van de binnensteden.