Het ontstaan van velokar

Het begon allemaal met de vraag : Hoe neem ik toch op een zomerse dag alle strandspullen, opblaasboten en eten mee naar het strand? Fietskarren genoeg, maar ze zijn meestal niet erg groot. Met die vraag begon de zoektocht naar een grote fietskar die je ook lopend kunt voortbewegen. Een fietskar bestaat al heel erg lang, maar de technische mogelijkheden en de? 
We werden geinspireerd door Carla Cargo, een Duits bedrijf dat een 3 wielige aanhanger heeft ontwikkeld. Credits voor dit mooie bedrijf en voor het openbaar delen van veel technische data. In een garage in Nijmegen zijn we aan de slag gegaan om een kar te maken die aan onze wensen voldeed. Vele bedrijven hebben ons geholpen in de ontwikkeling van de kar. We hebben gekozen voor een grote kar, waardoor het mogelijk is om veel volume te vervoeren met de kar.

Tijdens het ontwikkelproces en de eerste testen kwamen er veel ideeën op over hoe de kar te gebruiken is. De meeste toepassingen liggen in de zakelijke markt. We zijn benieuwd welke toepassingen de velokar allemaal gaan krijgen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Een alternatief voor auto en
vrachtauto

De bakfiets heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Bezorgdiensten maken steeds meer gebruik van de bakfiets. Waar de bakfiets heel veel voordelen heeft, is het niet voor elke toepassing geschikt. Een bakfiets is niet gemaakt om lopend voort te bewegen en heeft een beperkt laadoppervlak. Een fietskar levert weer andere voordelen en nadelen op, en is een oplossing voor andere toepassingen. Ons doel is om onze bijdrage te leveren aan een meer duurzame wereld en het gebruik van de auto terug te dringen. Met velokar gaat dat nog beter lukken.