De Velokar is in de basis geschikt voor het vervoer van dozen, kratten en allerlei andere goederen. Velokar is echter ook de basis voor vele toepassingsmogelijkheden. Laat je inspireren door enkele voorbeelden. Dit is slechts een eerste aanzet. Maak de Velokar perfect inzetbaar voor jouw branche. We denken graag met je mee.

Vervoer goederen

Velokar is klaar voor het vervoer van allerlei goederen. Kratten en dozen passen perfect op de kar. Het is mogelijk om bevestigingspunten voor touwen en spanbanden te monteren op de bodemplaat van de kar.

 

Kerstbomen bezorging

De Velokar leent zich uitstekend voor de opbouw van een bak. Deze volledig demontabele bak werd ingezet voor de bezorging van kerstbomen. De kerstboom wordt nog groener door het te laten bezorgen door de kerstboomkar. Het publiek was erg enthousiast over deze service. Tot wel 6 kerstbomen op de kar fietst de kerstboomkar door Nijmegen ( wat nogal wat heuvels kent)

VELOKAR, de XXL fietskar

Wendbaar

De kar stuurt verbazingwekkend soepel met de fiets mee.

Groot

Met een laad oppervlak van 63 cm bij 205cm kun je best spreken van GROOT.

Robuust

Een robuust stalen frame en hoge kwaliteit wielen maken u klaar voor het grote fietswerk.

De groene groenvoorziening

Kruiwagen, hark, schoffel, ander tuingereedschap, klein groenafval : Vervoer het met de Velokar. Ideaal voor bedrijven terreinen, vakantieparken en stedelijke omgevingen. Breng de kar met de fiets naar locatie. Ter plekke verplaats je de kar eventueel lopend. Richt de velokar in, specifiek naar de behoeftes van het bedrijf of het seizoen.

 

Uitvaartkar

Zelf je dierbare vervoeren op een persoonlijke en duurzame manier. De uitvaartkar geeft de mogelijkheid om uw dierbare lopend of fietsend te vervoeren. Bijvoorbeeld vanuit huis naar de kerk of naar het kerkhof. Familie en vrienden kunnen desgewenst met de kar meelopen of meefietsen.

Voordelen van de Velokar

Fiets en loopkar in één

De kar kun je makkelijk loskoppelen van de fiets. Handig om de weg lopend te vervolgen. Belading van de kar kan plaatsvinden terwijl de fiets ergens anders ingezet kan worden.

Staat op eigen gewicht

De kar staat, met een wiel voor en de 2 wielen achter, volledig op eigen gewicht. Dit vergroot het aantal toepassingen. De kar valt dus niet om bij het loskoppelen.

Kar remt mee

De 2 achterwielen zijn voorzien van schijfremmen. Deze worden ingedrukt op het moment dat de fietser remt. De oplooprem vergroot de veiligheid en het comfort.

Kleine draaicirkel

Door het meesturende voorwiel heeft de kar een relatief kleine draaicirkel. In het verkeer moet de fietser uiteraard rekening houden met de kar achter de fiets, met name de lengte. Het manoeuvreren gaat verrassend goed.

Rijdende mocktailbar

De Velokar als rijdende bar. De Velokar biedt ongekende creatieve en flexibele mogelijkheden om een eigen foodtruck te maken.  Bijvoorbeeld een mocktailbar. 

 

Rijdende Mocktailbar